Praktijk Wildernest
Coachingtraining therapie

Wanneer gedachten niet altijd
 de helderheid geven die je nodig hebt. 
Wanneer je lichaam signalen geeft,
die je niet goed kan verstaan.
Wanneer iets je aandacht vraagt.

Dan is dit het moment. 
Om over de drempel te stappen. 
Je nieuwsgierigheid te volgen.
De fluistering van je hart.
De roep van je ongetemde natuur.

Om jezelf dieper te leren kennen.
Je lichaam te vertrouwen.
Jouw plek te nemen.

Thuiskomen bij jezelf.

Ga mee de natuur in.
En herinner jezelf.

Tijdens 1-op-1 sessies gaan we op pad met datgene wat bij jou speelt of aandacht vraagt. 
Je fysieke lichaam, emoties, gedachten en energie vormen een geheel. Ze beïnvloeden elkaar. Door de verschillende lagen in onszelf te verkennen, ontdek je wat er in jou gebeurt en waar iets blokkeert. Het verdiept je het lichaamsbewustzijn, verruimt je perspectief en brengt je in contact met je diepere natuur. Hierdoor kan een situatie of ervaring wezenlijk veranderen. 

Wat we doen

We gaan de natuur in. Wandelend ontstaat ruimte om te delen, reflecteren en ontladen. Het geeft overzicht en helderheid. Daarna gaan we naar de kern. We nemen tijd om te verstillen en dieper tot jezelf te komen. Ik werk o.a. met cognitieve- en lichaamsgerichte werkvormen, waaronder: systemisch werk en opstellingen, voice dialogue, focussing, creatiespiraal, visualisatie, mindfulness, EcoNIDRA™, ademcoaching, haptonomie, transactionele analyse en innerlijk kind. Je wordt begeleid naar de onderstroom, waar bewustwording ontstaat en iets wezenlijk kan transformeren. Hierdoor hebben sessies een diepgaand effect.

Wat het je brengt

Je leert de signalen van je lichaam, gevoelens en emoties te herkennen en te begrijpen. Dat oude ervaringen hun sporen hebben achtergelaten, waar iets is vastgezet en wat het vraagt. Je verkent je verlangen en dat wat jou helpt om rust en ruimte te vinden. Het brengt balans in denken, voelen en doen. Innerlijk leiderschap waarmee je kunt navigeren in een richting die voor jou belangrijk is.

Ik besteed veel aandacht aan integratie. Door concrete handvatten, reflectie en praktische beoefening voor integratie in je dagelijks leven.

Werkwijze

We beginnen met een vrijblijvende kennismaking waarin we elkaar leren kennen en je vraag helder wordt. Daarna kun je ervoor kiezen om jouw innerlijke ontdekkingsreis te beginnen. 

Tarieven:

 • Intake/ kennismakingssessie: € 77
 • Sessie: € 117
 • Online sessie: € 77

Alle tarieven zijn incl. 21% BTW. Je kunt in termijnen betalen. Je kunt op ieder moment beginnen en het ritme van de sessies bepalen we in overleg.

Een traject is inclusief:

 • 1-op-1 sessies in de natuur en/of het boshuisje.
 • Aandacht en ruimte voor jou, daar wordt de tijd voor genomen.
 • Persoonlijke reflectiemomenten.
 • Zorgvuldige begeleiding, een open ruimte, heldere blik en een doortastende aanpak.
 • Maatwerk: geen standaard methode maar sessies die worden afgestemd op jou.
 • Inspiratie, oefeningen, geleide visualisaties en EcoNIDRA voor integratie in je dagelijks leven.

Als ondernemer of werkgever:
Deze trajecten zijn in het bijzonder geschikt voor mensen die anderen begeleiden, omdat we een ander kunnen begeleiden tot waar we in onszelf zijn geweest.

Wanneer jouw werkgever wil investeren in jouw gezondheid en ontwikkeling: stuur een bericht voor de zakelijke tarieven.

Cadeau voor jezelf
Dit is een cadeau voor jezelf. Voor jouw leven, welzijn en groei. Voor ondernemers zijn deze sessies een waardevolle investering in je innerlijke en professionele ontwikkeling en ondernemerschap.

Locatie
Wildernest ligt in de Vlindervallei in Oosterhout. Klik hier voor info en de plattegrond.

Vragen? Laat ze me weten!
Er kunnen veel drempels zijn voordat je de stap zet. Daarom kijk of denk ik graag met je mee wat de drempel kan verlagen. Je kunt me iedere vraag stellen!

Online sessies
Op je eigen plek

Kies een fijne plek en ga lekker zitten voor een 1-op-1 online sessie. Soms is het fijn om te praten. Om te reflecteren of iets in jezelf te ontrafelen. Maar dit hoeft niet. Je lichaam spreekt voorbij woorden. Ik creëer online een veilige plek waar je dieper tot jezelf kunt komen. Daarbij maak ik gebruik verschillende werkvormen, opstellingen en visualisaties waarmee je dieper in contact komt met je lichaam en hetgeen dat speelt. Je kunt er helderheid, antwoorden en inspiratie vinden. Dat rust, opluchting en energie geeft voor je dagelijks leven. Laat je verrassen.

Online sessie (1 uur): € 77 
Dit is inclusief 21% BTW.

Voor zakelijke tarieven, neem contact met me op.

Interesse of vragen?
Neem hier contact met me op.

EcoNIDRA™
Transformational relaxation

EcoNIDRA™ is een vorm van Yoga Nidra, samengebracht met de verbondenheid in de natuur. Het is een diepte ontspanning, waarin je wordt begeleid naar het gebied tussen waken en slapen. Tijdens een sessie maak je een reis door je zintuigen, je lichaam en de natuur.

Het enige dat je hoeft te doen is een plek te kiezen waar je comfortabel kunt liggen. EcoNIDRA sessies kun je online volgen, zonder naar een scherm te hoeven kijken. Je hoeft dus nergens naartoe en je kunt na afloop lekker blijven liggen. 

Wanneer je het langere tijd beoefent, kun je merken dat iedere EcoNIDRA™ sessie een nieuwe ervaring geeft en dat de effecten verdiepen.

Heb je vragen of ben je nieuwsgierig?
Neem contact met me op.

Er is veel onderzoek gedaan naar de effecten van Yoga Nidra en natuurverbinding.

Een greep uit de effecten:

 • Een diepe staat van bewuste ontspanning.
 • Het helpt om beter en dieper te slapen (een sessie staat gelijk aan 3 à 4 uur slaap).
 • Stressverlagend en kalmerend voor je zenuwstelsel.
 • Activeert het zelfherstellend vermogen van je lichaam.
 • Diepe ontvankelijkheid voor intenties in je onderbewustzijn.
 • Goed voor je concentratie, creativiteit en focus.
 • Versterkt je immuunsysteem en verbetert spijsvertering.
 • Helpt bij angst, spanning, depressie en burnout.
 • Verdieping van je bewustzijn.
 • Ervaren van een diepere verbinding met jezelf, je lichaam en het ecosysteem waar je deel van bent.

Wat vertellen anderen:
Ervaringen bij Wildernest

"Ankie heeft mij met haar jaartraject sessies onwijs goed geholpen. Al vanaf het moment dat ik haar om hulp vroeg, wist ze direct de juiste begeleiding te bieden en de juiste vragen te stellen. De sessies die ik heb mogen ontvangen heb ik als erg prettig ervaren. Elke sessie heb ik weer nieuwe inzichten in mezelf gekregen, inspiratie opgedaan en werd ik liefdevol door de pijn en emoties heen geleid. De wandelingen, opstellingen en andere momenten in de bossen hebben me veel mooie inzichten gegeven en een spiegel voorgehouden, waardoor ik mezelf beter kon begrijpen. De sessies in het boshuisje hebben me mooie en praktische inzichten gegeven en heling gebracht. Ik ben Ankie enorm dankbaar voor de bijdrage die ze geleverd heeft aan mijn reis om mezelf beter te leren kennen."

"Ik vond de sessies in de natuur met Ankie enorm leerzaam, verdiepend en helend. Er wordt echt de tijd en de aandacht genomen en met veel integriteit gekeken naar je vraag en je obstakels. Ankie kon vaak precies de oefeningen, meditaties en metaforen inzetten die aansloten bij het moment. Vooral het soms delen van persoonlijke evaringen om bepaalde dingen te illustreren vond ik fijn en voegde echt iets toe. Ankie voelde goed aan dat mijn mogelijkheid tot groei op een ander vlak lag dan de vraag waarmee ik haar in eerste instantie benaderde. Het coachingstraject heeft mij meer zelfkennis, rust en verbinding met de natuur, mijzelf en mijn omgeving opgeleverd."

"Ik vond de sessies heel waardevol en fijn. Elke keer stond ik versteld wat voor reis ik maakte, dit begeleidt Ankie heel goed. Ik voelde me totaal op mijn gemak en had niet het gevoel dat ik iets moest of een richting werd opgedrongen. Het was fijn dat mijn gedachten door de natuur visueel werden. Ik ben blij dat ik deze reis met Ankie ben aangegaan. Het is fijn om echt te ervaren dat ik er mag zijn, ook mijn angsten. In plaats van met andere therapieën ze weg te denken of onderdrukken. Ik had niet verwacht dat ik dat zou leren. Ik vertrouw nu meer op mijn eigen kracht, ik weet dat ik terug kan keren naar mijn eigen wortels en dat het daar rustig en veilig is."

"Ankie is een fijne vrouw die je meteen een warm welkom geeft. Ik voelde me erg snel op mijn gemak. Ze gaf mij het gevoel dat ik alles uit kon spreken, daardoor was het snel vertrouwd en veilig om persoonlijke dingen bespreekbaar te maken. De verschillende vormen van visualisaties vond ik erg prettig. In het bos onder een grote boom, tijdens opstellingen van verschillende 'ikjes' en tijdens een sessie in de duinen. Hierdoor zijn de sessies echt binnen gekomen en kan ik ze zelf weer oproepen wat ik erg fijn vind. Ik zou Ankie zeker aanraden aan anderen!"

"Ankie heeft me met aandacht, zorgvuldigheid en in verbinding begeleid. Ze weet een heerlijk ontspannen sfeer neer te zetten. Veilig en warm. Met een fijne stem, ik voelde rust. Het is voor het eerst dat ik met mijn ademhaling zó dicht bij mezelf ben geweest. Ankie bracht me in haar begeleiding in verbinding met mezelf, de natuur, de elementen en het levenswiel. Ze begeleidde me naar huis. Daar ben ik haar heel dankbaar voor."

"Tijdens de sessies heb ik leren afdalen in mijn gevoel en mijn intuïtie. Dit was voor mij een heel bijzonder proces. Ik ben meer open gaan staan voor mijn eigen gevoel, behoeftes en verlangens zonder deze gelijk te rationaliseren of te moeten omzetten tot doelgerichte acties. Ik ben erachter gekomen dat ik vaak probeer een innerlijk gevoel van leegte op te vullen door iets ‘externs’, bijvoorbeeld relaties. Het thuiskomen bij mezelf heeft me geleerd om mezelf steeds weer, op een milde manier, volwaardig te voelen en de cycli van het leven en de dingen die gebeuren te zien. De natuur en de seizoenen zijn hierin een mooi symbool. Het coachtraject heeft me meer verdieping opgeleverd en ik heb mijn intuïtie en gevoelswereld beter leren kennen."

"Ankie, ik wil je enorm bedanken voor de sessies die we afgelopen jaar gedaan hebben! Ik vind het heel mooi om te ervaren wat er steeds ontstaat. En het helpt me echt steeds verder. Ook je berichten tussen de sessies door zijn heel waardevol. Het voelt echt alsof je op een gelijkwaardig niveau met me meekijkt."

"Ankie heeft me meerdere keren geholpen toen ik vastliep, zowel privé als op werk. Door de manier waarop ze me aan het denken bracht, kreeg ik zelf op een rijtje wat ik echt belangrijk vind en wat me in de weg staat om dit te bereiken. Het was mooi om te zien dat ik na een tijdje ongemerkt op het punt gekomen ben waar ik graag heen wilde!"

"Ankie heeft mij gecoacht in de natuur en ik heb daar ontzettend veel aan gehad. Ze kwam als geroepen toen mijn leven op z'n kop stond. Ik had behoefte aan mezelf, wie ben ik nu en hoe kom ik weer in contact met mezelf. Door met Ankie de natuur in te gaan kreeg ik de ruimte om mijn gevoel te gaan volgen. Ze gaf me het gevoel dat ik alles gemakkelijk kon zeggen en stelt goede vragen wat ervoor zorgde dat ik steeds meer inzicht in mezelf kreeg. Het heeft me begeleid naar meer contact met mezelf. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik van mezelf houd. Dank je lieve Ankie!"

"Voorafgaand aan het traject kon ik heel veel piekeren. Na het coachtraject voel ik meer liefde voor mezelf, ik moet minder van mezelf, ben minder streng en gun mezelf meer rust. Meer voelen en minder in mijn hoofd. In mijn dagelijks leven probeer ik eerst na te gaan hoe ik me voel en ik heb minder moeite met aangeven wat ik wil. Ik heb geleerd dat als ik ergens mee zit, ik dat kan zeggen, op verschillende manieren. Ik voel opluchting en bevestiging dat ik er mag zijn. Het was heel mooi om elementen uit de natuur te gebruiken bij de opstellingen. Ik voelde me erg op mijn gemak bij Ankie, ik kon alles delen en ze voelde ook goed aan waar ik behoefte aan had. Ze is een vriendelijke, sensitieve, zorgzame coach. Ik ben blij dat ik jou als coach had, dankjewel."

Nieuwsgierig naar meer?
Volg Wildernest op Instagram of stuur een berichtje.

De wijsheid van je lijf

Opgelucht ademhalen, ergens warm van worden, rillingen krijgen, adem die stokt of iets dat van je schouders glijdt: je lichaam vertelt je zoveel. Het is niet altijd makkelijk om de boodschappen van je lichaam te horen en erop te vertrouwen. Bij Wildernest leer je luisteren naar de fluisteringen waarmee je de wijsheid van je lichaam ontdekt.

Into the wild

We zijn natuur. Daarom is dit de beste plek om jezelf te ontdekken en ontwikkelen. Natuurlijke landschappen hebben invloed op onze creativiteit, focus, geduld en concentratie. Ontpop jezelf, ga mee met de stroming en spreid je vleugels. Wanneer we vertragen en de zintuigen openen kunnen we onze natuur herinneren.

Nature’s sanctuary

Al eeuwenlang vinden mensen rust, inzicht en bewustwording in de natuur. Het geeft ruimte om te kijken naar het dagelijks leven. Het lucht op om je ritme erop af te stemmen. Te ademen. Jezelf te kunnen zijn. Zonder oordeel. Geen nieuwe trend maar oeroude wijsheid die we hervinden in een tijd en wereld waarin hier veel behoefte aan is.

coaching in de natuur