En daar was Wildernest
Verhalen achter deze plek.

Als kind was ik vaak buiten te vinden. Laarsjes aan, haren in de wind, struinen door weilanden, picknicken in de bossen en buiten spelen in de zon en in de regen. Met nieuwsgierigheid, een levendige fantasie, diepe gedachten en verwondering. De wereld ontdekken, daar droomde ik van.

Jaren later verdiepte ik mezelf in de kracht van beleving en verbeelding toen ik imagineering studeerde. Daarna werkte ik aan communicatie, beleving, marketing en productontwikkeling in retail functies. Verschillende branches; verschillende werelden. Het gaf me een breed perspectief en het hield mijn blik fris.

De wereld ontdekken, van binnen en buiten.
Boekenkasten vol met studieboeken en een rugzak met werkervaring, maar de echte lessen lagen daarbuiten. Want welk vak leerde me omgaan met emoties en pijn? En hoe hoog zou de ladder naar succes en zekerheid reiken?
En zo besloot ik alle zekerheden achter te laten en mijn droom te volgen. Reizen. Door onbekende landschappen en afgelegen gebieden. Mijn blik opende en mijn zintuigen werden voelsprieten. Reizen rond de wereld bleek reizen in mezelf.
Wandelend door de verschillende landschappen ontdekte ik de samenhang tussen mijn gedachten, emoties, lichaam en omgeving. Gezondheidsklachten ebten weg en ik schreef moeiteloos boeken vol. Omringd door natuur kreeg ik een stevig besef van mijn plek. De natuur bleek niet alleen een plek om naartoe te gaan. Ik bleek er zelf onderdeel van te zijn. Zo buiten, zo binnen. Ik stond er, met beide benen op de grond, midden in.
En het voelde vol van energie en leven.

Stille oerkracht.
Het maakte me bewust dat er een gevoel van leven bestond dat veel rijker was dan ik dacht. Dit opende mijn ogen. In mijn dagelijks leven vroeg het om andere keuzes en op bepaalde gebieden koers te wijzigen. Luisteren naar signalen van mijn lichaam en erop te vertrouwen. Aanwezig te zijn in het moment. Moed om te kijken in het donker. Waarin gedachten en gevoelens zich verscholen die me in de weg stonden. In de rauwheid van mijn eigen wildernis te staan. Te voelen.
Ik merkte dat er in mezelf iets was dat ik als een klein lichtje kon volgen en dat steeds sterker werd. Intuïtie. Een stille oerkracht waar we contact mee kunnen maken.
Op reis was ik me bewust geworden van mijn hoge sensitiviteit en ik leerde dat dit een kwaliteit is waar ik mee kan samenwerken. Stap voor stap merkte ik de effecten van intentie, zelfcompassie en vertrouwen.

Intuïtie als kompas.
De innerlijke reis ging verder. En ik koos voor werk waarin de bescherming van de natuur centraal staat. Als boswachter communicatie en beleving deelde ik verhalen die in de natuur verborgen liggen en kon bijdragen aan bewustwording.
In de jaren daarna bouwde ik hieraan verder toen ik een bezoekerscentrum onder mijn hoede kreeg. Als leidinggevende verdiepte ik mezelf verder in innerlijk leiderschap; coaching en het begeleiden van openheid; samenwerking; zelforganisatie en verbinding in teams.
Net als op reis, volgde ik mijn kompas en nieuwsgierigheid naar nieuwe plekken.
Ik volgde de afgelopen tien jaar veel trainingen en workshops op gebied van zelfontwikkeling en bewustzijn waaronder systemisch werk, energetisch- en emotioneel lichaamswerk.

Ik voltooide opleidingen tot intuïtief coach (geaccrediteerd door NOBCO en de European Mentoring & Coaching Council), een jaaropleiding tot natuurcoach en tot yogadocente (voor volwassenen en kinderen). Ervaringsgerichte opleidingen die ik meteen in mijn dagelijks leven en werk kon toepassen.

Het staat voor wat ik belangrijk vind. Het samenbrengen van de kracht van ratio en de diepe wijsheid van je hart en intuïtie. De samenwerking tussen hart, hoofd, handen. Niet zomaar anderen volgen. Maar je eigen nieuwsgierigheid. Antwoorden en wijsheid vinden op het stilste plekje in jezelf. Daarop leren vertrouwen. En daar niet alleen staan.
Tijdens deze reis wandel ik graag met je mee.

Het nest in de wildernis.
Dit is waar Wildernest voor staat. De plek waarin ik mijn inspiratie, kennis en ervaring samenbreng. Om mensen weer in contact te brengen met de natuur. Van binnen en buiten. 
Een veilige bedding om jezelf te zijn. Te ontdekken en ontvouwen wat er in je zit.
Een plek van vertrouwen, verbinding, magie en verwondering.
Waar mensen thuiskomen bij zichzelf. In de natuur.
Omdat we daar zoveel meer in vinden dan we zochten.

Nieuwsgierig? 
Neem een kijkje op mijn Linkedin-profiel, volg Wildernest op Instagram of stuur me een berichtje.

Mijn tegeltje aan de muur :

As long as I live, I'll hear waterfalls and birds and winds sing. I'll interpret the rocks, learn the language of flood, storm, and the avalanche. I'll acquaint myself with the glaciers and wild gardens, and get as near the heart of the world as I can.

John Muir
Natuurwetenschapper, schrijver en natuurbeschermer