Over Wildernest
Visie en werkwijze

Een traject bij Wildernest is een innerlijke ontdekkingsreis.  Met de kracht van persoonlijke aandacht en de holistische benadering waarbij vanuit een breed perspectief wordt gekeken naar jou als mens.

Ieder mens is anders. Daarom is het belangrijk dat een traject op jou is afgestemd. Tijdens de intake sessie kijken we samen naar jouw hulpvraag en verlangen. Dit vormt een leidraad en geeft overzicht tijdens het traject. Ook creëert het ruimte om in sessies intuïtief te werken en keuzes te maken die aansluiten op je proces.

Het gaat hier niet om het volgen van een advies, richting of methode maar om jouw beweging van binnenuit. Ik werk niet met diagnoses of etiketten en reik geen quick fix aan. Ik werk vanuit vertrouwen: dat wat je zoekt, zit al in jezelf.

We gaan vaak de natuur in. Terwijl we wandelen wissel ik gesprekken af met verschillende werkvormen, dit kunnen lichaamsgerichte-, cognitieve- en energetische of systemische werkvormen zijn. Ook werk ik in een sfeervolle binnenruimte, omringd door natuur. De sessies brengen je in diepere lagen in contact met jezelf en de situatie die speelt.

We verkennen wat je daarin tegenkomt waardoor je kunt ontdekken wat het vraagt. Er ontstaat bewustwording. Waarmee je jezelf kunt bevrijden uit de greep van onbewuste patronen, gevoelens of gedachten. Hierdoor kunnen nieuwe perspectieven en mogelijkheden ontstaan. Wanneer jij verandert, verandert de omgeving met je mee. Situaties kunnen hierdoor van binnenuit veranderen.

We bewandelen het gebied tussen het vertrouwde en het onbekende. Deze wildernis is soms rauw, ongemakkelijk of confronterend. Daarom vraagt een traject moed. Bereidheid om jezelf in alle eerlijkheid te zien en laten zien. Ik creëer een veilige ruimte waarin je jezelf kunt zijn en je proces kunt aangaan. Daarin is er veel aandacht voor ontladen, opladen en integreren. En oog voor speelsheid, plezier, stilte en verwondering. Niets hoeft anders te zijn dan het is. Je bent welkom zoals je bent.

Nature is not a place to visit. It is home.

We zijn natuur. Het laat ons veel zien.
Wildernest is de plek waar je hiermee in contact komt. 
Een bedding om jezelf te ontdekken en een voedingsbodem voor veerkracht en vitaliteit.

Waar je thuiskomt in jezelf. In de natuur.
Omdat we daar zoveel meer in vinden dan we zochten.

Ik wandel met je mee op je pad. 
Met je lichaam als kompas, in de richting van je verlangen.
Waarmee je jouw leven kunt leiden. 

Mijn begeleiding is te omschrijven als open, zorgvuldig en doortastend. Ik kom graag tot de kern. Met een veilige bedding als de basis. Een oordeelloze ruimte waarin alles er kan zijn. Ook dat wat moeilijk voor jou is om er te laten zijn. Met de uitnodiging om met een nieuwsgierige blik te kijken en het samen te verkennen. Het pad dat we bewandelen zie ik als een tocht door een onbekend landschap. In een ruig gebied of storm begeleid ik je naar een veilige bedding waar je tot jezelf kunt komen. Op andere momenten kan het speels en licht voelen en ontstaat vrijheid en ruimte. We volgen de wijsheid van jouw lichaam en het tempo dat het vraagt. Met veel aandacht voor verstilling en integratie van de inzichten die je onderweg vindt.

Achtergrond

Nieuwsgierigheid is in mijn leven steeds een kompas. Naar de wereld om ons heen en in onszelf, de ervaring van het leven. De rijkdom van de eenvoud in het alledaagse. Als kind al was ik vaak buiten te vinden. Laarsjes aan, haren in de wind, spelen, helpen in de moestuin, struinen door weilanden, verzorgen van de dieren en rondscharrelen in de bossen. Ik groeide op in een nest van voorouders die als boeren leefden. Buiten in weer en wind. Leven in en met de natuur met een flinke dosis eigenwijsheid en passie. Dit stroomt door mijn bloed.

Tijdens mijn studietijd verdiepte ik mezelf in communicatie, beleving en verbeeldingskracht. Ik werkte voor retailbedrijven in verschillende branches. Het heeft me veel geleerd over verschillende vakgebieden, onze voedselketen, dynamieken in organisaties en over mezelf. Na jaren werken ging ik reizen. Door afgelegen gebieden, ongerepte landschappen en eeuwenoude culturen. Het gaf me nieuwe perspectieven en bracht me in contact met mijn innerlijke wereld. Het liet me andere keuzes maken. 
Ik ging werken in de natuurbescherming. Als boswachter deelde ik de verhalen die in de natuur verborgen liggen. Daarnaast was ik bezig met (begeleiding van) innerlijke ontwikkeling en verdiepte mezelf in permacultuur en verschillende stromingen van sjamanisme en oude culturen. Ik gaf yogalessen en nam kinderen mee in natuurbeleving en avontuurlijke kinderyoga. Als leidinggevende en beheerder van een nieuw Bezoekerscentrum kon ik in de jaren daarna bijdragen aan een nieuw aanbod met bijzondere ervaringen in de natuur en het begeleiden van veranderprocessen, bewustwording en verbinding in teams. 

Dagelijks zag ik de effecten van natuur op mensen, in contact met onszelf en met elkaar. Hier wilde ik mezelf verder in verdiepen. Ik volgde verschillende professionele opleidingen, cursussen en jaarprogramma’s op gebied van transformatie, coaching en therapie. Het lichaam en de verbinding tussen lichaam en geest waren hierin steeds  belangrijke elementen om mee te werken. Het lichaam laat in alle eerlijkheid zien wat er onder de oppervlakte leeft. Het neemt ons mee naar de wortels waar oude gevoelens zijn opgeslagen. Hier kun je tot de kern komen en ruimte vrij maken waar je mee verder kunt.
In 2016 begon ik met het begeleiden van sessies. Met de natuur als bedding, energiebron en oordeelloze spiegel.
Het geeft me vervulling om bij te dragen aan bewustwording en verbinding met onszelf en de natuur. De natuurlijke processen waar we als mens onderdeel van zijn en die in ons bewegen. Het blijft me fascineren. Dit is de voedingsbodem waar Wildernest uit gegroeid is.

Opleidingen

Ik blijf graag leren, het liefst in de praktijk en het dagelijks leven. Met hoofd, hart en handen. Voor mij ligt de kracht van dit werk in de ervaringen in mijn leven, zowel persoonlijk als in verschillende werkgebieden en tijdens de reizen die ik heb gemaakt.

Verschillende opleidingen hebben me geholpen bij het werk dat ik nu doe. Daarbij ben ik als mens en als begeleider door diepgaande processen gegaan. De kennis en ervaringen heb ik in mezelf en mijn werk geïntegreerd en er mijn eigen vorm in gevonden. Ik werk o.a. met technieken en werkvormen uit de cognitieve- en lichaamsgerichte coaching/ therapie en natuurcoaching/ecotherapie, o.a: systemisch werk en opstellingen, voice dialogue, focussing, haptonomie, visualisatie, creatiekracht, het levenswiel, mindfulness, EcoNIDRA™, energetisch lichaamswerk, ademcoaching, transactionele analyse, innerlijk kind en emotioneel lichaamswerk. Met verschillende intervisiegroepen en supervisie blijf ik mezelf ontwikkelen en verdiepen. De natuur heeft een diepe meerwaarde, het is verweven in mijn sessies. Simpelweg omdat we als mens niet los staan van de natuur. We kunnen er veel in vinden en van leren.

Ik ben als beroepscoach gecertificeerd en aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Daarnaast ben ik opgeleid tot docente EcoNIDRA en yoga docente voor volwassenen en kinderen. Dit heb ik in mijn werk geïntegreerd.

Momenteel ben ik tot 2024 in opleiding tot Holistisch, lichaamsgericht therapeut. Een post-HBO specialisatie op gebied van lichaamsgerichte traumatherapie, haptonomische technieken, systemische therapie, stress en burnout, rouw en verliesbegeleiding, ademcoaching, bio-energetica en regressietherapie.

” Ik reisde door afgelegen gebieden en ruige landschappen op aarde. Hoogvlaktes, oerwouden, gebergtes, gletsjers, steppe, woestijnen, rivieren en oceanen. Terug naar de basis. Waarin ik zo weinig nodig had. Het opende mijn ogen. Mijn zintuigen werden voelsprieten. Reizen door deze landschappen bleek reizen in mezelf. Ik werd geraakt door ontmoetingen, wijsheid en verhalen in eeuwenoude culturen en stammen. Ik ontdekte de samenhang tussen mijn gedachten, emoties, lichaam en omgeving. Ik werd me bewust van mijn plek en besefte dat er een wereld te ontdekken was in mijn lichaam. Waar we navigeren en thuiskomen. 

Er ligt een wereld te ontdekken in de samenhang tussen onze gedachten, gevoelens en emoties. De zintuigen, het zenuwstelsel en lichamelijke processen. De relatie met onszelf en met de natuur.
Het heeft effect op onze gezondheid en ons dagelijks leven. 
Je hoeft niet ver te reizen om dit te herinneren. Het is hier. En het wacht op je.

Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op mijn 
LinkedIn profiel, volg Wildernest op Instagram of stuur me een berichtje.