Over Wildernest
Het ontstaan van deze plek.

Het begon met nieuwsgierigheid. Naar de wereld om me heen. Het leven. Buiten spelen. Laarsjes aan, haren in de wind, helpen in de moestuin, struinen door weilanden, verzorgen van de dieren en rondscharrelen in de bossen. Ik groeide op in een nest van voorouders die eeuwenlang als boeren leefden. Leven in en met de natuur met een gezonde dosis eigenwijsheid, avontuur en passie. Het stroomt door mijn bloed.

Tijdens mijn studietijd verdiepte ik mezelf in communicatie, beleving en verbeeldingskracht. Ik studeerde af als Imagineer en werkte voor retailbedrijven in verschillende branches. Hard werken en de lat hoog leggen was met de paplepel ingegoten, dus dat deed ik. Ondertussen gaf mijn lichaam signalen waar ik me geen raad mee wist. Met een positieve mindset kon ik het lang onderdrukken. Tot mijn lichaam me dwong om te voelen. Diep van binnen vroeg iets om aandacht.

It is time to remember what it’s like to feel alive.

Het leven en verschillende werelden ontdekken. Reizen is een rode draad in mijn leven. Ik reisde door afgelegen gebieden en ruige landschappen op aarde. Hoogvlaktes, oerwouden, gebergtes, gletsjers, steppe, woestijnen, rivieren en oceanen. Terug naar de basis. Waarin ik zo weinig nodig had. Het opende mijn ogen. Mijn zintuigen bleken voelsprieten. Reizen rond de wereld bleek reizen in mezelf. Ik werd geraakt door ontmoetingen, wijsheid en verhalen in eeuwenoude culturen en stammen. Wandelend door de wildernis ontdekte ik de samenhang tussen mijn gedachten, emoties, lichaam en omgeving. Ik werd me bewust van het leven en mijn plek hierin.

De natuur bleek niet alleen een plek om naartoe te gaan. Ik bleek er zelf deel van te zijn. Zo buiten, zo binnen. Ik stond er met beide benen op de grond midden in. En het voelde vol van leven.

As within so without, as above so below. 

De stap naar buiten was mijn deur naar binnen. Het liet me stilstaan en bracht me in beweging om andere keuzes te maken in mijn dagelijks leven. Het was tijd om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Te kijken in de schaduw waar onbewuste gedachten en onderdrukte gevoelens zich verschuilen. Ik ging op reis. In mijn innerlijke landschappen. En ontdekte het ongerepte leven in mezelf.

Ik volgde de roep van de natuur en ging werken in de natuurbescherming. Als boswachter deelde ik de verhalen die in landschappen verborgen liggen en als beheerder en leidinggevende van een bezoekerscentrum kon ik bijdragen aan bewustwording, innerlijk leiderschap en verbinding. Ik zag dagelijks de effecten van de natuur op mensen, in verbinding met onszelf en met elkaar.

In veel jaren van opleidingen en innerlijke ontwikkeling, raakte ik vertrouwd met het begeleiden van transformatie, verschillende vormen van coaching en counseling, yoga, meditatie, mindfulness, systemisch werk, voice dialogue, cognitieve en lichaamsgerichte technieken, universeel sjamanisme, energetisch- en emotioneel lichaamswerk. Ik volgde opleidingen tot Intuïtief coach (geaccrediteerd NOBCO en European Mentoring & Coaching Council), Natuurcoach, yogadocente voor volwassenen en kinderen en EcoNIDRA™ docent. Ervaringsgerichte opleidingen die ik in mezelf en mijn werk heb geïntegreerd. Momenteel ben ik 4 jaar in opleiding tot Holistisch Therapeut. Een specialisatie op gebied van lichaamsgerichte traumatherapie, haptonomische technieken, systeemtherapie, stress en burnout, rouw en verliesbegeleiding, ademcoaching, bio-energetica en regressietherapie.

Het nest in de wildernis
Waar Wildernest voor staat.

Wildernest is de plek waar dit samenkomt. In mijn praktijk werk ik in- en met de natuur. Op een praktische en gelijkwaardige manier. Down to earth en met plezier.

Een traject bij Wildernest is een innerlijke ontdekkingsreis. Met de kwaliteit van persoonlijke aandacht en de holistische benadering waarbij wordt gekeken naar de mens als geheel. Zowel cognitief/mentaal als fysiek, emotioneel en energetisch. Daardoor hebben sessies een diepgaand effect. 

Nature is not a place to visit. It is home.

We zijn natuur. Een gezonde samenwerking met het ecosysteem om ons heen en in onszelf, is de voedingsbodem voor onze gezondheid en kwaliteit van leven. Wildernest is de plek waar je in contact komt met de natuur. Van binnen en buiten. 
Een veilige bedding om jezelf te zijn en helderheid te vinden. Jezelf bewust te worden van wat je dieper voelt en tot leven laat komen. Ontdekken en ontwikkelen wat er in je zit. 

Dit is een plek van vertrouwen, verbinding en verwondering.
Waar je thuiskomt in jezelf. In de natuur.
Omdat we daar zoveel meer in vinden dan we zochten.

Nieuwsgierig? 
Neem een kijkje op mijn Linkedin-profiel, volg Wildernest op Instagram of stuur me een berichtje.

As long as I live, I'll hear waterfalls and birds and winds sing. I'll interpret the rocks, learn the language of flood, storm, and the avalanche. I'll acquaint myself with the glaciers and wild gardens, and get as near the heart of the world as I can.

John Muir
Natuurwetenschapper, schrijver en natuurbeschermer