En daar was Wildernest

Als kind was ik vaak buiten te vinden. Laarsjes aan, haren in de wind, struinen door weilanden, picknicken in de bossen en buiten spelen in de zon en in de regen. Met nieuwsgierigheid, een levendige fantasie, diepe gedachten, vragen en verwondering. De wereld ontdekken, daar droomde ik van.

Jaren later verdiepte ik mezelf in de kracht van beleving en verbeelding toen ik imagineering studeerde. Daarna werkte ik aan communicatie, beleving, marketing en productontwikkeling in retail functies. Verschillende branches; verschillende werelden. Het gaf me een breed perspectief en het hield mijn blik fris.

Boekenkasten vol met studieboeken en een rugzak met werkervaring, maar de echte lessen lagen daarbuiten. Want welk vak leerde me bijvoorbeeld omgaan met emoties en pijn? En hoe hoog zou de ladder naar succes en zekerheid reiken?
En zo besloot ik zekerheden achter te laten en mijn droom te volgen. Reizen. Door onbekende landschappen en afgelegen gebieden. Mijn blik opende en mijn zintuigen werden voelsprieten. Reizen rond de wereld bleek reizen in mezelf.
Wandelend door de verschillende landschappen ontdekte ik de samenhang tussen mijn gedachten, emoties, lichaam en omgeving. Gezondheidsklachten ebten weg. Omringd door natuur kreeg ik een stevig besef van mijn plek. De natuur bleek niet alleen een plek om naartoe te gaan. Ik bleek er zelf onderdeel van te zijn. Zo buiten, zo binnen. Ik stond er, met beide benen op de grond, midden in. En het voelde barstensvol van energie en leven.

Het vroeg in het dagelijks leven om andere keuzes en op bepaalde gebieden koers te wijzigen. Moed. Om te leren luisteren naar signalen van mijn lichaam en erop te vertrouwen. Te kijken naar gedachten en patronen die me belemmeren. In de rauwheid van mijn eigen wildernis te staan. Te voelen. En de effecten te zien van intentie, focus, zelfcompassie en overgave.
Ik koos voor werk waarin de bescherming van de natuur centraal staat. Als boswachter werkte ik aan communicatie, samenwerking en natuurbeleving. Het delen van verhalen die in de natuur verborgen liggen en daarmee bijdragen aan bewustwording.
In de jaren daarna bouwde ik hieraan verder als leidinggevende en ik verdiepte mezelf o.a. verder in natuurlijk leiderschap; coaching en het faciliteren van openheid; samenwerking; zelforganisatie en verbinding in teams.
Net als op reis, volgde ik mijn kompas en nieuwsgierigheid naar nieuwe plekken. Ik volgde de afgelopen tien jaar veel trainingen en workshops op gebied van zelfontwikkeling en bewustzijn. En ik voltooide opleidingen tot intuïtief coach, natuurcoach en yogadocente (voor volwassenen en kinderen). Ervaringsgerichte opleidingen die ik meteen in mijn dagelijks leven kon toepassen.

Het staat voor wat ik belangrijk vind. Het samenbrengen van de kracht van ratio en de wijsheid van je hart en intuïtie. De samenwerking tussen hart, hoofd en handen. Niet zomaar volgen. Maar jezelf bevragen. De antwoorden vinden op het stilste plekje in jezelf. En daar niet alleen staan. Daar wil ik je bij helpen.

Zo ontstond Wildernest. Het nest in de wildernis.
Waarin ik mijn inspiratie, kennis en ervaring samenbreng. Om mensen weer in contact te brengen met de natuur. Van binnen en buiten. 
Een veilige bedding om jezelf te zijn. Te ontdekken wat er in je zit. Een plek van vertrouwen, verbinding en verwondering.
Waar mensen thuiskomen bij zichzelf. In de natuur.
Omdat we daar zoveel meer in vinden dan we zochten.

Nieuwsgierig? 
Neem een kijkje op mijn Linkedin-profiel of stuur me een berichtje.

Mijn tegeltje aan de muur :

As long as I live, I'll hear waterfalls and birds and winds sing. I'll interpret the rocks, learn the language of flood, storm, and the avalanche. I'll acquaint myself with the glaciers and wild gardens, and get as near the heart of the world as I can.

John Muir
Natuurwetenschapper, schrijver en natuurbeschermer