Over Wildernest
Het ontstaan van deze plek.

Wildernest is vanuit mijn wortels gegroeid. Als kind was ik vaak buiten te vinden. Laarsjes aan, haren in de wind, helpen in de moestuin, struinen door weilanden, verzorgen van de dieren, spelen in de bossen en rondscharrelen in de zon en de regen. Ik groeide op in een nest van voorouders die generaties lang als boeren leefden. Het leven buiten, in en met de natuur en een gezonde dosis eigenwijsheid en passie stroomt door mijn bloed. En ik wandelde met een nieuwsgierige blik de wereld in.

We don’t stop playing because we grow old. We grow old because we stop playing.

Busyness en business

Gedreven door mijn nieuwsgierigheid, verdiepte ik mezelf tijdens mijn studietijd in communicatie, beleving en verbeeldingskracht. Daarna werkte ik aan communicatie, marketing en beleving bij grote retailbedrijven in verschillende branches. Als spin in een web van samenwerkingspartners en ondernemers werd me gevraagd om advies en ontwikkeling van plannen. Omringd door mensen die grepen naar korte termijnoplossingen, vroeg ik door en probeerde ik samen tot de kern te komen voor een duurzame aanpak.

Boekenkasten vol met studieboeken en een rugzak met werkervaring, maar de echte levenslessen lagen daarbuiten. De kracht van eenvoud, hard werken en doorzetten had ik van huis uit meegekregen. Al vroeg had ik een goede baan, relatie, koophuis en een druk sociaal leven. Ondertussen worstelde ik onzichtbaar met ziekte, angsten en pijn. Mijn lichaam gaf signalen waar ik me geen raad mee wist. Ik kon ze lang aan de kant schuiven tot een burn-out me dwong om te voelen. Diep van binnen vroeg iets om aandacht.

Op ontdekking. Van binnen en buiten.

Na jaren hard werken besloot ik alles achter te laten, diep adem te halen en een droom te volgen. Reizen. Door onbekende landschappen en afgelegen gebieden over de hele wereld. Terug naar de basis. Waarin ik zo weinig nodig had.
Mijn blik opende en mijn zintuigen bleken voelsprieten. Reizen rond de wereld bleek reizen in mezelf. Ik werd geraakt door ontmoetingen, wijsheid en verhalen in eeuwenoude culturen en stammen.
Het gaf me een bredere blik op het leven.
Wandelend door de wildernis in verschillende landschappen ontdekte ik de samenhang tussen mijn gedachten, emoties, lichaam en omgeving. Gezondheidsklachten ebten weg. Omringd door natuur kreeg ik een stevig besef van mijn plek. 

De natuur bleek niet alleen een plek om naartoe te gaan. Ik bleek er zelf onderdeel van te zijn. Zo buiten, zo binnen.
Ik stond er, met beide benen op de grond, midden in.
En het voelde vol van energie en leven.

It is time to remember what it’s like to feel alive.

Innerlijk kompas

Dit besef opende mijn ogen. Het liet me in mezelf naar binnen gaan. En het vroeg om andere keuzes in mijn dagelijks leven. Luisteren naar signalen van mijn lichaam en erop te vertrouwen. Te kijken in het donker waar onbewuste gedachten, angsten en gevoelens zich in de schaduw verschuilen. Niet makkelijk maar wel belangrijk. Ik ontdekte diepere lagen en veerkracht in mezelf. En ik merkte dat iets steeds sterker en helderder werd.

Naar de wortels

Na jaren in kantoortuinen, riep de natuur. Ik wilde met mijn voeten de klei in. Ik ging aan het werk in de natuurbescherming. Als boswachter met specialisme communicatie en beleving, nam ik mensen mee in de verhalen die in het landschap verborgen liggen. Daarna werd ik beheerder van een nieuw Bezoekerscentrum en was weer de spin in een web van samenwerkingen. Ik genoot ervan om mensen op allerlei manieren mee te nemen in de natuur en bij te dragen aan bewustwording. Als leidinggevende werkte ik aan innerlijk leiderschap, coaching en begeleiding van communicatie en verbinding in teams.

Opleidingen met hoofd, hart en handen

Er volgden jaren van opleidingen in coaching en innerlijke ontwikkeling. Ik verdiepte mezelf in systemisch werk, mindfulness, energetisch- en emotioneel lichaamswerk. Ik volgde de opleidingen tot Intuïtief coach (geaccrediteerd door NOBCO en European Mentoring & Coaching Council), yogadocente voor volwassenen en kinderen en tot Natuurcoach. Ervaringsgerichte opleidingen die ik sindsdien in mezelf, mijn dagelijks leven en werk integreer. Ik blijf mijn nieuwsgierigheid volgen en mezelf verder ontwikkelen en verdiepen.

Thuiskomen

Dankzij de innerlijke reis die ik heb gemaakt, kwam ik thuis in mezelf. Ik vond mijn basis en voedingsbodem. Meer helderheid en vrijheid in het maken van mijn keuzes. Speelsheid en plezier in het leven. En veerkracht en vertrouwen voor moeilijke momenten en uitdagingen die het leven geeft. Ik leerde dat ik het niet alleen hoef te doen. En ik ontwikkelde mezelf om als gids met mensen door transformatieprocessen te gaan. Dit doe ik met veel plezier en van mens tot mens. Jouw kompas is de richtingaanwijzer.

Nature is not a place to visit. It is home.

Het nest in de wildernis
Waar Wildernest voor staat.

Een gezonde samenwerking met onze natuur is de voedingsbodem voor onze gezondheid en kwaliteit van leven.
Ik geloof in het samenbrengen van de kracht van ratio met de stem van je hart en de wijsheid van je lichaam en intuïtie. Een praktische aanpak met hoofd, hart en handen. Jezelf bewust worden van wat je drijft en tot leven laat komen. Je aandacht richten en vanuit je wortels je leven vorm geven. Jezelf leren kennen. Antwoorden en wijsheid vinden op het stilste plekje in jezelf. Daarop leren vertrouwen.

Wildernest is de plek waar je in contact komt met de natuur.
Van binnen en buiten. 
Een veilige bedding om jezelf te zijn en te bevrijden van wat je blokkeert. Je vleugels uit te slaan en jouw plek in te nemen. Met beide voeten op de grond. Te ontdekken en ontwikkelen wat er in je zit. Wildernest is een plek van vertrouwen, verbinding en verwondering.
Een plek waar je thuiskomt bij jezelf. In de natuur.
Omdat we daar zoveel meer in vinden dan we zochten.

Nieuwsgierig? 
Neem een kijkje op mijn Linkedin-profiel, volg Wildernest op Instagram of stuur me een berichtje.

As long as I live, I'll hear waterfalls and birds and winds sing. I'll interpret the rocks, learn the language of flood, storm, and the avalanche. I'll acquaint myself with the glaciers and wild gardens, and get as near the heart of the world as I can.

John Muir
Natuurwetenschapper, schrijver en natuurbeschermer