Over Wildernest
Visie en werkwijze

Een traject bij Wildernest is een innerlijke ontdekkingsreis. Met de kwaliteit van persoonlijke aandacht en de holistische benadering waarbij wordt gekeken naar de mens als geheel. Zowel cognitief/mentaal als fysiek, emotioneel en energetisch. Daardoor hebben sessies een diepgaand effect. 

Tijdens de intake kijken we samen naar jouw hulpvraag en verlangen. Dit vormt een leidraad en geeft overzicht tijdens het traject. Ook creëert het ruimte om in sessies intuïtief te werken en keuzes te maken die aansluiten op je proces.

” Mijn leven is geworteld in nieuwsgierigheid. Naar de wereld om me heen. De ervaring van het leven. De eenvoud en magie in het alledaagse. Als kind al was ik buiten te vinden. Laarsjes aan, haren in de wind, spelen, helpen in de moestuin, struinen door weilanden, verzorgen van de dieren en rondscharrelen in de bossen. Ik groeide op in een nest van voorouders die als boeren leefden. Buiten in weer en wind. Leven in en met de natuur met een flinke dosis eigenwijsheid en passie. Het stroomt door mijn bloed. Ik voel me gedreven om bij te dragen aan verbinding, herstel en gezondheid van mens en natuur.”

Ieder mens is anders. Daarom is het belangrijk dat een traject op jou is afgestemd. We kunnen ons laten inspireren door kennis en wijsheid van anderen maar het goud ligt in onszelf. Daar gaan we naartoe. Het gaat bij Wildernest niet om het volgen van een advies, richting of methode. Maar om de beweging van binnenuit. Ik werk niet met diagnoses of etiketten en reik geen quick fix aan. Het gaat hier om jou als mens. Jouw leven. Jouw lichaam. Jouw wijsheid.

We gaan de natuur in. Terwijl we wandelen wissel ik gesprekken af met verschillende werkvormen, dit kunnen lichaamsgerichte-, cognitieve- en energetische of systemische werkvormen zijn.
Deze brengen je in diepere lagen in contact met jezelf en het onderwerp dat speelt.

We verkennen wat je daarin tegenkomt waardoor je kunt ontdekken wat het vraagt en waar je behoefte ligt. Er ontstaat bewustwording. Waarmee je jezelf bevrijd uit de greep van onbewuste patronen, gevoelens of gedachten. Hierdoor kunnen nieuwe perspectieven en mogelijkheden ontstaan. Wanneer jij verandert, verandert de omgeving met je mee. Situaties kunnen hierdoor van binnenuit transformeren.

We bewandelen het gebied tussen het vertrouwde en het onbekende. Deze wildernis is soms rauw, ongemakkelijk of confronterend. Juist op deze rauwe plekken is rijkdom te vinden. Daarom vraagt een traject moed. Bereidheid om jezelf in alle eerlijkheid te zien en laten zien. Je hoeft je niet anders voor te doen. Met zorgvuldigheid creëer ik een veilige ruimte waarin je jezelf kunt zijn en je proces kunt aangaan. Daarin is er veel aandacht voor ontladen, opladen en integreren. En oog voor speelsheid, plezier, stilte en verwondering. Come as you are. 

Achtergrond en opleidingen

Ik leer graag, liefst in de praktijk en het meest in het dagelijks leven. Met hoofd, hart en handen. Met mijn nieuwsgierigheid blijf ik studeren. De kracht van dit vak ligt niet in de boeken, maar in ervaring. Voor mij zijn het ervaringen in mijn leven, in verschillende werkgebieden en tijdens de reizen die ik heb gemaakt. Dit ging de diepte in. In mezelf, in de innerlijke processen van de mens en de natuur.

Ik volgde diverse opleidingen waarbij ik zelf de werkvormen heb ervaren. Daarbij ben ik als begeleider en als mens door diepgaande processen gegaan. De opgedane kennis en ervaringen heb ik in mezelf en mijn werk geïntegreerd. Met verschillende intervisiegroepen en supervisie blijf ik mezelf ontwikkelen en verdiepen. Ik werk o.a. met technieken en werkvormen uit de cognitieve- en lichaamsgerichte coaching/ therapie en natuurcoaching/ ecotherapie, waaronder: systemisch werk en opstellingen, voice dialogue, focussing, visualisatie, creatiekracht, het levenswiel, mindfulness, EcoNIDRA™, ademcoaching, transactionele analyse, innerlijk kind en emotioneel lichaamswerk. De natuur heeft een diepe meerwaarde, het is verweven in mijn sessies. Simpelweg omdat we als mens niet los staan van de natuur en we er daarom veel in kunnen vinden en van leren.

Ik ben als beroepscoach gecertificeerd en aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Daarnaast ben ik opgeleid tot docente EcoNIDRA™ en yoga docente voor volwassenen en kinderen. Dit heb ik in mijn werk geïntegreerd. 

Momenteel ben ik tot 2024 in opleiding tot Holistisch Therapeut. Een specialisatie op gebied van lichaamsgerichte traumatherapie, haptonomische technieken, systeemtherapie, stress en burnout, rouw en verliesbegeleiding, ademcoaching, bio-energetica en regressietherapie.

Nature is not a place to visit. It is home.

We zijn natuur. Het laat ons veel zien.
Het laat je voelen dat je leeft.
Wildernest is de plek waar je hiermee in contact komt. Van binnen en buiten. 
Een bedding om jezelf te ontdekken en een voedingsbodem voor veerkracht en vitaliteit.

Waar je thuiskomt in jezelf. In de natuur.
Omdat we daar zoveel meer in vinden dan we zochten.

De wortels van Wildernest.
Tijdens mijn studietijd verdiepte ik mezelf o.a. in communicatie, beleving en verbeeldingskracht. Ik werkte voor retailbedrijven in verschillende branches. Na jaren werken ging ik reizen. Door afgelegen gebieden, ongerepte landschappen en eeuwenoude culturen. Het gaf me nieuwe perspectieven en bracht me in contact met mijn innerlijke wereld. Het liet me andere keuzes maken. 
Ik ging werken in de natuurbescherming.
Als boswachter deelde ik de verhalen die in de natuur verborgen liggen. Daarnaast volgde ik opleidingen, gaf yogalessen en nam kinderen mee in natuurbeleving en avontuurlijke kinderyoga. Als leidinggevende en beheerder van een nieuw Bezoekerscentrum kon ik in de jaren daarna bijdragen aan een nieuw aanbod met bijzondere ervaringen in de natuur en het begeleiden van transformatie, bewustwording en verbinding in teams. 

Dagelijks zag ik de effecten van natuur op mensen, in contact met onszelf en met elkaar. Hier wilde ik meer mee doen. In veel jaren van innerlijke verdieping volgde ik verschillende professionele opleidingen, cursussen en jaarprogramma’s op gebied van transformatie, coaching en therapie. In 2016 begon ik met het begeleiden van sessies in de natuur. Het blijft me fascineren en verrassen. De innerlijke processen in de mens, het ecosysteem en de relatie tussen mens en natuur.
Dit is de vruchtbare bodem waar Wildernest in geworteld is. “

” Ik reisde door afgelegen gebieden en ruige landschappen op aarde. Hoogvlaktes, oerwouden, gebergtes, gletsjers, steppe, woestijnen, rivieren en oceanen. Terug naar de basis. Waarin ik zo weinig nodig had. Het opende mijn ogen. Mijn zintuigen werden voelsprieten. Reizen door deze landschappen bleek reizen in mezelf. Ik werd geraakt door ontmoetingen, wijsheid en verhalen in eeuwenoude culturen en stammen. Ik ontdekte de samenhang tussen mijn gedachten, emoties, lichaam en omgeving. Ik werd me bewust van mijn plek en besefte dat er een wereld te ontdekken was in mijn lichaam. Waar we navigeren en thuiskomen. 

Er ligt een wereld te ontdekken in de samenhang tussen onze gedachten, gevoelens en emoties. De zintuigen, het zenuwstelsel en lichamelijke processen. De relatie met onszelf en met de natuur.
Het heeft effect op onze gezondheid en ons dagelijks leven. 
Je hoeft niet ver te reizen om dit te herinneren. Het is hier. En het wacht op je.

Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op mijn 
LinkedIn profiel, volg Wildernest op Instagram of stuur me een berichtje.