En daar was Wildernest
Verhalen achter deze plek.

Als kind was ik vaak buiten te vinden. Laarsjes aan, haren in de wind, struinen door weilanden, picknicken in de bossen, spelen met dieren en buiten rondscharrelen in de zon en in de regen. Met een levendige fantasie, verwondering, diepe gedachten en grote idealen. De wereld ontdekken, daar droomde ik van.

Gedreven door deze nieuwsgierigheid, verdiepte ik mezelf jaren later in belevingskracht, storytelling en verbeelding toen ik imagineering studeerde. Daarna werkte ik aan communicatie, marketing en beleving in retail functies. Verschillende werkgebieden, verschillende werelden. Het gaf me een breed perspectief, inlevingsvermogen en de afwisseling hield mijn blik fris.

De wereld ontdekken, van binnen en buiten.
Boekenkasten vol met studieboeken en een rugzak met werkervaring, maar de echte levenslessen lagen daarbuiten. Hard werken, doorzetten en anderen helpen was me met de paplepel ingegoten. Al vroeg kocht ik een huis, had ik een goede baan, een fijne relatie en een druk sociaal leven. Ondertussen maakte ik ‘s nachts in gedachten mijn to-do lijst en gaf mijn lichaam me signalen waar ik me geen raad mee wist. Diep van binnen vroeg iets om aandacht.

Na jaren hard werken besloot ik alle zekerheden achter te laten, diep adem te halen en mijn droom te volgen. Reizen. Door onbekende landschappen  en afgelegen gebieden over de hele wereld. Terug naar de basis. Waarin ik zo weinig nodig had.
Mijn blik opende en mijn zintuigen werden voelsprieten. Reizen rond de wereld bleek reizen in mezelf. Ik werd geraakt door wijsheid en verhalen van eeuwenoude culturen. 
Wandelend door de wildernis van verschillende landschappen ontdekte ik de samenhang tussen mijn gedachten, emoties, lichaam en omgeving. Gezondheidsklachten ebten weg. Omringd door natuur kreeg ik een stevig besef van mijn plek. De natuur bleek niet alleen een plek om naartoe te gaan. Ik bleek er zelf onderdeel van te zijn. Zo buiten, zo binnen. Ik stond er, met beide benen op de grond, midden in. En het voelde vol van energie en leven.

Stille oerkracht.
Dit besef opende mijn ogen. In mijn dagelijks leven vroeg het om andere keuzes.
Luisteren naar signalen van mijn lichaam en erop te vertrouwen. Moed om uit de ratrace te stappen. Te onthaasten. Mezelf te leren kennen. Ook in het donker, waar onbewuste gedachten en gevoelens zich verscholen die me soms in hun greep houden. In de rauwheid van mijn eigen wildernis te staan. De impuls te voelen om pijn of ongemak te willen onderdrukken, vermijden of oplossen. Deze impuls niet te volgen, maar in contact te blijven met wat aandacht vraagt. 
Ik vond opluchting, verdieping en stilte in mezelf. En ik merkte dat iets steeds sterker en helderder werd. Intuïtie. Een stille wijsheid en oerkracht waar ieder mens contact mee kan maken.

Intuïtie als kompas.
De innerlijke reis ging verder. En ik koos voor werk in de wereld van de natuurbescherming. Daarin nam ik mensen mee in natuurbeleving en de verhalen die in de natuur en het landschap verborgen liggen. Als leidinggevende ontwikkelde ik mezelf in innerlijk leiderschap, coaching en het intuïtief begeleiden van verbinding in teams. Ondertussen verdiepte ik mezelf verder in bewustwording, systemisch werk, energetisch- en emotioneel lichaamswerk.

Ik heb opleidingen afgerond tot intuïtief coach (geaccrediteerd door NOBCO en de European Mentoring & Coaching Council), yogadocente (voor volwassenen en kinderen) en de opleiding tot natuurcoach. Ervaringsgerichte opleidingen die ik lange tijd in mijn dagelijks leven en werk heb toegepast. En ik blijf bezig met verdieping, opleiding en ontwikkeling.

Het staat voor waar ik in geloof. Een gezond evenwicht en samenwerking: tussen mensen en de natuur en in ons eigen innerlijke ecosysteem.
Het samenbrengen van de kracht van ratio, de fluisteringen van je hart en de wijsheid van je intuïtie. De samenwerking tussen hart, hoofd, handen. Jezelf bewustwording van je energie en creatiekracht. Niet zomaar anderen volgen. Maar jezelf beter leren kennen. Ont-moeten. Antwoorden en wijsheid vinden op het stilste plekje in jezelf. Daarop leren vertrouwen in je dagelijks leven en wanneer je voor een uitdaging staat. 
Tijdens deze reis wandel ik graag met je mee.

Het nest in de wildernis.
Dit is waar Wildernest voor staat. Het is de plek waar je in contact komt met je natuur. Van binnen en buiten. 
Een veilige bedding om jezelf te zijn, en jezelf te bevrijden van wat je blokkeert.
Je vleugels uit te slaan en te landen, met beide voeten op de grond. Te ontdekken en ontwikkelen wat er in je zit.
Wildernest is een plek van vertrouwen, verbinding en verwondering.
Een plek waar je thuiskomt bij jezelf. In de natuur.
Omdat we daar zoveel meer in vinden dan we zochten.

Nieuwsgierig? 
Neem een kijkje op mijn Linkedin-profiel, volg Wildernest op Instagram of stuur me een berichtje.

As long as I live, I'll hear waterfalls and birds and winds sing. I'll interpret the rocks, learn the language of flood, storm, and the avalanche. I'll acquaint myself with the glaciers and wild gardens, and get as near the heart of the world as I can.

John Muir
Natuurwetenschapper, schrijver en natuurbeschermer