Praktijk Wildernest
Coaching & training

1:1 sessies
Jouw innerlijke reis

Ons lichaam, emoties en gedachten vormen een geheel, ze beïnvloeden elkaar. Door dit in onszelf te verkennen, ontdek je wat er in jou gebeurt en waar iets blokkeert. Het verdiept je lichaamsbewustzijn, verruimt je perspectief en geeft meer keuzemogelijkheden. Hierdoor kan een situatie of ervaring wezenlijk veranderen.

Wat we doen

Aansluitend op wat jouw proces vraagt, zijn de sessies buiten in de natuur of binnen in de praktijkruimte. Gesprekken worden afgewisseld met verschillende werkvormen. Dit kunnen lichaamsgerichte-, cognitieve-, energetische of systemische werkvormen zijn. Het brengt je op een diep niveau in contact met jezelf, geeft rust in je lichaam en nieuw perspectief en beweging in je situatie.

Dat wat je zoekt
zit in je en wacht
om
ontdekt te worden.

Wat het je brengt

Je leert subtieler de signalen van je lichaam, gevoelens en emoties te herkennen, te begrijpen en dragen. Dat oude ervaringen hun sporen hebben achtergelaten, waar iets is vastgezet en wat het vraagt. Dit helpt om ervaringen en gevoelens te ontladen en verwerken. Het lucht op en geeft ruimte. Je verkent wat je helpt om stappen te zetten in de richting waar je naartoe wilt. In mijn manier van werken staat geen methode centraal maar maak ik gebruik van werkvormen die balans brengen in denken, voelen en doen. De samenwerking tussen hoofd, hart en handen. Het brengt je meer in je lijf, met beide voeten op de grond. Innerlijk leiderschap waarmee je kunt navigeren in je dagelijks leven.

Werkvormen en stromingen 

We kijken per sessie wat op dat moment het beste bij jou en je vraag past. Ik kan hierbij gebruik maken van mijn ervaring in verschillende technieken en werkvormen uit de lichaamsgerichte- en cognitieve coaching en therapie; natuurcoaching en ecotherapie. Dit zijn onder andere: systemisch werk en opstellingen, voice dialogue, focussing, visualisatie, mindfulness, ademcoaching, haptonomische technieken, reguleren van het zenuwstelsel vanuit de polyvagaal theorie, werkvormen voor burn-out preventie en herstel, creatieprocessen, pad naar verlangen, het levenswiel en andere natuurwerkvormen, EcoNIDRA™, RET, scriptcirkel,  transactionele analyse, innerlijk kind en regressie.

De praktijk is aangesloten bij de NFG, de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg.

 

Wanneer je jezelf beter wilt leren kennen.
Richting wilt vinden.
Jouw beweging volgen.

Is het iets voor mij?
Het hoeft niet alleen.

Spanning, stress of burn-out klachten.

 • Prikkelbaarheid, emoties, angst, gevoelens en/of gedachten.
 • Diepere bewustwording van wie je bent en wat je wilt.
 • Psychosomatische klachten, onverklaarbare gevoelens of ongemak.
 • Een steeds terugkerende situatie, patroon of beperkende overtuiging die je in de weg staat.
 • Jezelf bevrijden van een blokkade of situatie waar je in vast lijkt te zitten.
 • Verwerken van een oude ervaring om verder te kunnen met je leven.
 • Een dieper gevoel van rust, veiligheid en vertrouwen ervaren in je lichaam.
 • Moeite met grenzen voelen en aangeven.
 • Onzekerheid of zelftwijfel.
 • Weinig energie, lusteloosheid.
 • Veel energie, maar moeite om het ergens op te richten.
 • Omgaan met (hoog) sensitiviteit en dit inzetten als kracht.
 • Helderheid op gebied van zingeving en spiritualiteit en de vertaalslag naar het alledaagse leven.
 • Het kunnen omgaan met en begeleiden van je kind(eren) bij bepaalde gevoelens of emoties.
 • Een situatie of dynamiek in jouw relatie, gezin, familie of werkomgeving.
 • Investeren in je relatie met de persoon met wie je jouw hele leven doorbrengt: jezelf.

Heb je een andere vraag of wil je graag overleggen? Stuur een berichtje.

Naast de lopende trajecten neemt de praktijk op dit moment geen nieuwe trajecten aan.

Wanneer je iets achter je wilt laten of een plek wilt geven. Waardoor je verder kunt met leven.

Ankie Teurlinx

Wanneer gedachten niet
 de helderheid geven die je nodig hebt. 
Wanneer je lichaam signalen geeft,
die je niet goed kan verstaan.
Wanneer iets aandacht vraagt.

Dan is dit het moment. 
Om de roep te volgen.
Op verkenning te gaan.
Jezelf beter te leren kennen.
En thuis te komen.

In jezelf. In de natuur.
Omdat we daar zoveel meer in vinden dan we zochten.

Nature is not
a place to visit.


It is home.

Oude wijsheid
en moderne wetenschap

We bewandelen het gebied tussen het vertrouwde en het onbekende. Deze wildernis is soms rauw, ongemakkelijk of confronterend. Daarom vraagt een traject openheid en nieuwsgierigheid om jezelf in eerlijkheid te zien.

De sessies combineren oude wijsheid en moderne wetenschap. Ik creëer een veilige ruimte waarin je jezelf kunt zijn en je proces kunt aangaan. Met veel aandacht voor ontladen, opladen en integreren. Mijn begeleiding is open, afgestemd en doortastend. Ik kom graag tot de kern. Op een ontspannen manier. Met oog voor speelsheid, eenvoud en plezier. Niets hoeft anders te zijn dan het is. Je bent welkom zoals je bent.

Thuiskomen
 in jezelf.
In de natuur. Omdat we daar zoveel meer in vinden dan we zochten.

Iedereen krijgt in zijn leven de kans op een goede crisis.
Met daarin een stille uitnodiging om dat wat erin ligt aan te gaan.

Visie en werkwijze
van de praktijk

We beginnen met een intake sessie waarin we elkaar leren kennen en je vraag concreet en helder maken. Het legt de basis voor een traject. De intake is in de praktijk of telefonisch. Na de intake kun je ervoor kiezen om verder te gaan met sessies.

Iedere sessie is afgestemd op jou. Het gaat niet om het volgen van een methode of advies maar om jouw beweging van binnenuit. Ik werk niet met diagnoses of etiketten en reik geen quick fix aan. Ik werk vanuit het vertrouwen: dat wat je zoekt, zit al in jezelf.

We verkennen wat je tegenkomt waardoor je kunt ontdekken wat het vraagt. Met bewustwording ontstaan nieuwe perspectieven en mogelijkheden. Dit kan zorgen voor een wezenlijke verandering in een situatie of je dagelijks leven.

Kies een fijne plek en ga lekker zitten voor een 1-op-1 online sessie. Soms is het fijn om te delen. Om te reflecteren of iets in jezelf te ontrafelen. Maar dit hoeft niet. Je lichaam spreekt voorbij woorden. Ik creëer online een veilige plek waar je dieper tot jezelf kunt komen. Daarbij maak ik gebruik verschillende werkvormen, opstellingen en visualisaties waarmee je dieper in contact komt met je lichaam en hetgeen dat speelt. Je kunt er helderheid, antwoorden en inspiratie vinden. Dat rust, opluchting en energie geeft voor je dagelijks leven. 

Online sessie (1 uur): € 77 
Dit is inclusief 21% BTW.

Voor zakelijke tarieven, neem contact met me op.

Interesse of vragen?
Neem hier contact met me op.

Tarieven:

 • Intake/ kennismakingssessie (een uur): € 50
 • Sessie: € 117
 • Online sessie: € 77

Alle tarieven zijn incl. 21% BTW. Je kunt op ieder moment beginnen en het ritme van de sessies bepalen we in overleg. 

Worden de sessies betaald door je werkgever? Laat het even weten, dan ontvang je na de intake een offerte (met zakelijk tarief) en overeenkomst die je kunt doorsturen.

Hoe lang duurt een sessie?
Een sessie duurt ca. 1,5 uur. Ik vind het belangrijk om een proces ruimte te geven dus daar nemen we de tijd voor.

Een traject is inclusief:

 • 1-op-1 sessies in de natuur en/of in de praktijkruimte.
 • Ruimte voor jou, daar wordt de tijd voor genomen.
 • Persoonlijke reflectiemomenten.
 • Zorgvuldige begeleiding, open ruimte en doortastende aanpak.
 • Maatwerk: sessies die zijn afgestemd op jou.
 • Inspiratie en beoefening voor integratie in je dagelijks leven.

Als ondernemer of werkgever:

Deze trajecten zijn in het bijzonder geschikt voor mensen die anderen begeleiden, omdat we een ander kunnen begeleiden tot waar we in onszelf zijn geweest.

Wanneer jouw werkgever wil investeren in jouw gezondheid en ontwikkeling: stuur een bericht voor de zakelijke tarieven.

Cadeau voor jezelf

Dit is een cadeau voor jezelf. Voor jouw leven, welzijn en groei. Voor ondernemers zijn deze sessies een waardevolle investering in je innerlijke en professionele ontwikkeling en ondernemerschap.

Locatie

Wildernest ligt aan de Neterselse Heide, in Noord-Brabant. In het buitengebied tussen Netersel en Lage Mierde. Op ca. 10 minuten tussen Bladel en Hilvarenbeek. En binnen ca. 30 minuten reisafstand van Tilburg, Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch. Klik hier voor meer informatie

Vragen? Laat ze me weten!

Er kunnen veel drempels zijn voordat je de stap zet. Daarom kijk of denk ik graag met je mee wat de drempel kan verlagen. Je kunt me iedere vraag stellen! 

Wat vertellen anderen:
Ervaringen bij Wildernest

"Ankie heeft mij met haar jaartraject sessies onwijs goed geholpen. Al vanaf het moment dat ik haar om hulp vroeg, wist ze direct de juiste begeleiding te bieden en de juiste vragen te stellen. De sessies die ik heb mogen ontvangen heb ik als erg prettig ervaren. Elke sessie heb ik weer nieuwe inzichten in mezelf gekregen, inspiratie opgedaan en werd ik liefdevol door de pijn en emoties heen geleid. De wandelingen, opstellingen en andere momenten in de bossen hebben me veel mooie inzichten gegeven en een spiegel voorgehouden, waardoor ik mezelf beter kon begrijpen. De sessies in het boshuisje hebben me mooie en praktische inzichten gegeven en heling gebracht. Ik ben Ankie enorm dankbaar voor de bijdrage die ze geleverd heeft aan mijn reis om mezelf beter te leren kennen."
"Ik vond de sessies in de natuur met Ankie enorm leerzaam, verdiepend en helend. Er wordt echt de tijd en de aandacht genomen en met veel integriteit gekeken naar je vraag en je obstakels. Ankie kon vaak precies de oefeningen, meditaties en metaforen inzetten die aansloten bij het moment. Vooral het soms delen van persoonlijke evaringen om bepaalde dingen te illustreren vond ik fijn en voegde echt iets toe. Ankie voelde goed aan dat mijn mogelijkheid tot groei op een ander vlak lag dan de vraag waarmee ik haar in eerste instantie benaderde. Het coachingstraject heeft mij meer zelfkennis, rust en verbinding met de natuur, mijzelf en mijn omgeving opgeleverd."
"Ik vond de sessies heel waardevol en fijn. Elke keer stond ik versteld wat voor reis ik maakte, dit begeleidt Ankie heel goed. Ik voelde me totaal op mijn gemak en had niet het gevoel dat ik iets moest of een richting werd opgedrongen. Het was fijn dat mijn gedachten door de natuur visueel werden. Ik ben blij dat ik deze reis met Ankie ben aangegaan. Het is fijn om echt te ervaren dat ik er mag zijn, ook mijn angsten. In plaats van met andere therapieën ze weg te denken of onderdrukken. Ik had niet verwacht dat ik dat zou leren. Ik vertrouw nu meer op mijn eigen kracht, ik weet dat ik terug kan keren naar mijn eigen wortels en dat het daar rustig en veilig is."
"Ankie is een fijne vrouw die je meteen een warm welkom geeft. Ik voelde me erg snel op mijn gemak. Ze gaf mij het gevoel dat ik alles uit kon spreken, daardoor was het snel vertrouwd en veilig om persoonlijke dingen bespreekbaar te maken. De verschillende vormen van visualisaties vond ik erg prettig. In het bos onder een grote boom, tijdens opstellingen van verschillende 'ikjes' en tijdens een sessie in de duinen. Hierdoor zijn de sessies echt binnen gekomen en kan ik ze zelf weer oproepen wat ik erg fijn vind. Ik zou Ankie zeker aanraden aan anderen!"
"Ankie heeft me met aandacht, zorgvuldigheid en in verbinding begeleid. Ze weet een heerlijk ontspannen sfeer neer te zetten. Veilig en warm. Met een fijne stem, ik voelde rust. Het is voor het eerst dat ik met mijn ademhaling zó dicht bij mezelf ben geweest. Ankie bracht me in haar begeleiding in verbinding met mezelf, de natuur, de elementen en het levenswiel. Ze begeleidde me naar huis. Daar ben ik haar heel dankbaar voor."
"Tijdens de sessies heb ik leren afdalen in mijn gevoel en mijn intuïtie. Dit was voor mij een heel bijzonder proces. Ik ben meer open gaan staan voor mijn eigen gevoel, behoeftes en verlangens zonder deze gelijk te rationaliseren of te moeten omzetten tot doelgerichte acties. Ik ben erachter gekomen dat ik vaak probeer een innerlijk gevoel van leegte op te vullen door iets ‘externs’, bijvoorbeeld relaties. Het thuiskomen bij mezelf heeft me geleerd om mezelf steeds weer, op een milde manier, volwaardig te voelen en de cycli van het leven en de dingen die gebeuren te zien. De natuur en de seizoenen zijn hierin een mooi symbool. Het coachtraject heeft me meer verdieping opgeleverd en ik heb mijn intuïtie en gevoelswereld beter leren kennen."
"Ankie, ik wil je enorm bedanken voor de sessies die we afgelopen jaar gedaan hebben! Ik vind het heel mooi om te ervaren wat er steeds ontstaat. En het helpt me echt steeds verder. Ook je berichten tussen de sessies door zijn heel waardevol. Het voelt echt alsof je op een gelijkwaardig niveau met me meekijkt."
"Ankie heeft me meerdere keren geholpen toen ik vastliep, zowel privé als op werk. Door de manier waarop ze me aan het denken bracht, kreeg ik zelf op een rijtje wat ik echt belangrijk vind en wat me in de weg staat om dit te bereiken. Het was mooi om te zien dat ik na een tijdje ongemerkt op het punt gekomen ben waar ik graag heen wilde!"
"Ankie heeft mij gecoacht in de natuur en ik heb daar ontzettend veel aan gehad. Ze kwam als geroepen toen mijn leven op z'n kop stond. Ik had behoefte aan mezelf, wie ben ik nu en hoe kom ik weer in contact met mezelf. Door met Ankie de natuur in te gaan kreeg ik de ruimte om mijn gevoel te gaan volgen. Ze gaf me het gevoel dat ik alles gemakkelijk kon zeggen en stelt goede vragen wat ervoor zorgde dat ik steeds meer inzicht in mezelf kreeg. Het heeft me begeleid naar meer contact met mezelf. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik van mezelf houd. Dank je lieve Ankie!"
"Voorafgaand aan het traject kon ik heel veel piekeren. Na het coachtraject voel ik meer liefde voor mezelf, ik moet minder van mezelf, ben minder streng en gun mezelf meer rust. Meer voelen en minder in mijn hoofd. In mijn dagelijks leven probeer ik eerst na te gaan hoe ik me voel en ik heb minder moeite met aangeven wat ik wil. Ik heb geleerd dat als ik ergens mee zit, ik dat kan zeggen, op verschillende manieren. Ik voel opluchting en bevestiging dat ik er mag zijn. Het was heel mooi om elementen uit de natuur te gebruiken bij de opstellingen. Ik voelde me erg op mijn gemak bij Ankie, ik kon alles delen en ze voelde ook goed aan waar ik behoefte aan had. Ze is een vriendelijke, sensitieve, zorgzame coach. Ik ben blij dat ik jou als coach had, dankjewel."
Ontdek de wijsheid
van je lichaam.

De sessies geven inzicht en brengen je in contact met de wijsheid van je lichaam. Ons lichaam vertelt zoveel. Het is in het dagelijks leven niet altijd makkelijk om het te horen en erop te vertrouwen. Je leert luisteren naar de fluisteringen waarmee je de wijsheid van je lichaam ontdekt. Dit helpt je te navigeren in je dagelijks leven.

Herinner de
wildernis in jezelf.

Natuur is leven. Wij zijn natuur. Onlosmakelijk verbonden met het leven om ons heen. Daarom is het de beste plek om jezelf te ontdekken. Bij Wildernest word je omringd door de natuur en werken we ermee samen. Je kunt zijn wie je bent. Door te vertragen en je zintuigen te openen, kun je jouw natuur herinneren. 

Oude wijsheid en
moderne wetenschap.

Al eeuwenlang vinden mensen rust, inzicht en bewustwording in de natuur. Het geeft ruimte om te kijken naar het dagelijks leven. Te ademen. Zonder oordeel jezelf te kunnen zijn. Oeroude wijsheid en moderne wetenschap die we hervinden en terugbrengen in een tijdperk en wereld waarin hier veel behoefte aan is. 

coaching in de natuur