Wie zijn wij?
Even voorstellen…

Wij zijn de hoeders van deze plek.
Dit doen we ieder vanuit onze eigen rol en ervaring. 
We stellen onszelf graag aan je voor.

Ankie Teurlinx

Eigenaar en coach, therapeut van praktijk Wildernest
EcoNIDRA™ docente
Pionier natuurbeleving en natuur & gezondheid
Permacultuur ontwerper en voedselboswachter

Haar ogen gaan sprankelen van:

Haar haren in de wind, nieuwsgierigheid volgen,
struinen door weidse landschappen, oude ambachten leren, werken met natuurlijke materialen,
dansen en de rijkdom in alledaagse eenvoud.

Over Ankie
Ankie begeleidt mensen naar een veilige basis om zichzelf te zijn en daarin thuis te komen.
Met een combinatie van verschillende vormen van begeleiding, therapie en coaching creëert ze
ruimte waarin mensen helderheid, rust en perspectief vinden. 

De verbinding tussen lichaam en geest is hierin voor haar belangrijk om mee te werken.
De uitwisseling tussen gevoelens, emoties, gedachten, zintuigen en fysieke bewegingen.
Het lichaam laat in alle eerlijkheid zien wat er onder de oppervlakte leeft. Het neemt ons mee naar de wortels waar oude gevoelens zijn opgeslagen. Wanneer we dit verkennen kunnen we tot de kern komen.
Het maakt ruimte vrij en geeft energie waarmee je verder kunt met je leven.

Voetsporen
Ankie groeide op in een nest van boerenfamilies. Buiten zijn in weer en wind, leven met het land en een dosis eigenwijsheid en passie stroomt door haar bloed. Nieuwsgierig naar de wereld om haar heen ging ze haar eigen weg. Buiten gebaande paden en rond de wereld werd ze geraakt door mensen die samenwerken met de natuur. Gefascineerd door de wijsheid van oude stammen, verschillende stromingen uit het sjamanisme en 
de lessen die we daarvan kunnen leren. Ze verdiepte zich daarnaast verder in Permacultuur en voedselbossen en behaalde het Permaculture Design Certificate in de Findhorn Community in Schotland. Vanuit deze voetsporen wil ze bijdragen aan een gezonde voedingsbodem, voor de mens en de aarde.

Beste levenskeuzes:
“Ja” zeggen tegen fluisteringen in je hart.
Vertrouwen op nieuwsgierigheid en onverwachte wendingen waar het leven je mee naartoe neemt.

Opleiding en ervaring
Ankie werkte in het verleden op gebied van communicatie, beleving en ontwikkeling binnen verschillende retail organisaties en koos er daarna voor om te werken in de natuurbescherming. Ze werkte als boswachter (communicatie en beleving) en gaf daarnaast als yogadocente les aan volwassenen en kinderen. Als beheerder en leidinggevende van een nieuw bezoekerscentrum kon ze in de jaren daarna bijdragen aan een nieuw aanbod van natuurbeleving en begeleiding van veranderprocessen, bewustwording, persoonlijke ontwikkeling en verbinding in teams.

Deze werkervaringen, levenservaringen en reizen brachten haar nieuwe perspectieven en nieuwsgierigheid om verder te verdiepen in de innerlijke processen van mensen en (onze relatie tot) de natuur.

Inmiddels meer dan 10 jaar verdiept Ankie zich intensief in (begeleiding van) innerlijke ontwikkeling. In professionele, ervaringsgerichte opleidingen en jaarprogramma’s op gebied van transformatie en verschillende vormen van coaching en therapie. Daarin heeft ze zich verdiept in zowel een cognitieve-, intuïtieve als een lichaamsgerichte benadering van psychische en lichamelijke klachten. In deze jaren heeft ze veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van mensen in uiteenlopende situaties. Haar praktijk was de afgelopen 5 jaar gevestigd in Oosterhout, Noord-Brabant. Daarin heeft Ankie dagelijks mensen begeleid in trajecten en de helende resultaten gezien van deze aanpak.

Naast het werk in haar praktijk is ze in opleiding tot lichaamsgericht (trauma)therapeut. Een meerjarige post-HBO specialisatie op gebied van lichaamsgerichte traumatherapie, haptonomische technieken, systemische therapie, stress en burnout, rouw en verliesbegeleiding, ademwerk, bio-energetica, somatic experiencing en regressietherapie. 
Met verschillende intervisiegroepen en supervisie blijft ze zichzelf ontwikkelen en verdiepen. 

Nieuwsgierig?
Lees hier meer!

Neem een kijkje op mijn LinkedIn profiel, op Instagram of stuur me een berichtje.

Ik ga met je mee op reis. 
Met je lichaam als kompas,
in de richting van je verlangen.
Waarmee je jouw leven kunt leiden. 

In haar eigen levenservaringen en tijdens verschillende opleidingen heeft ze als mens en als begeleider veel geleerd. Hierin ligt de kracht van haar begeleiding.

De afgelopen tien jaar heb ik mezelf verdiept in de verbinding tussen lichaam en geest. een lichaamsgerichte benadering van psychische en lichamelijke klachten.

Ik werk met technieken en werkvormen uit de cognitieve- en lichaamsgerichte coaching/ therapie en natuurcoaching/ecotherapie, o.a: systemisch werk en opstellingen, voice dialogue, focussing, burn-out preventie en herstel, haptonomie, visualisatie, creatiekracht, het levenswiel, mindfulness, EcoNIDRA™, energetisch lichaamswerk, ademcoaching, transactionele analyse, innerlijk kind, regressie en emotioneel lichaamswerk. Met verschillende intervisiegroepen en supervisie blijf ik mezelf ontwikkelen en verdiepen.

Ik ben als beroepscoach gecertificeerd en aangesloten bij NOBCO, de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Daarnaast ben ik opgeleid tot docente EcoNIDRA en yoga docente voor volwassenen en kinderen. Dit heb ik in mijn werk geïntegreerd.

Momenteel ben ik tot 2024 in opleiding tot Holistisch, lichaamsgericht therapeut. Een post-HBO specialisatie op gebied van lichaamsgerichte traumatherapie, haptonomische technieken, systemische therapie, stress en burnout, rouw en verliesbegeleiding, ademwerk, bio-energetica en regressietherapie.”

“Er is een lange reis voorafgegaan aan waar ik nu ben. Ik groeide op in een nest van voorouders die als boeren leefden. Buiten in weer en wind. Weinig woorden, vooral niet over gevoel, en gehard door het leven. Met een flinke dosis eigenwijsheid, temperament en passie. Dit stroomt door mijn bloed.

Ik ging studeren en verdiepte mezelf in communicatie, beleving en verbeeldingskracht. Ik werkte voor retailbedrijven in verschillende branches. Het heeft me veel geleerd over verschillende werkgebieden, dynamieken en mezelf. Na jaren hard werken ging ik reizen. Door afgelegen gebieden, ongerepte landschappen en eeuwenoude culturen. Het gaf me nieuwe perspectieven en bracht me in contact met mijn innerlijke wereld. Het veranderde en verdiepte mijn leven en liet me andere keuzes maken. 

ging werken in de natuurbescherming. Als boswachter deelde ik de verhalen die in de natuur verborgen liggen. Daarnaast gaf ik yogalessen en nam kinderen mee in natuurbeleving en avontuurlijke kinderyoga. Als leidinggevende en beheerder van een nieuw Bezoekerscentrum kon ik in de jaren daarna bijdragen aan een nieuw aanbod met bijzondere ervaringen in de natuur en het begeleiden van veranderprocessen, bewustwording en verbinding in teams. 

De afgelopen 10 jaar verdiepte ik mezelf verder in (begeleiding van) innerlijke ontwikkeling. Ik vond dit in verschillende stromingen waaronder yoga, meditatie, permacultuur, natuurverbinding, oude culturen en wisdom keepers. Ik volgde verschillende professionele opleidingen en jaarprogramma’s op gebied van transformatie, coaching en therapie. Het lichaam en de verbinding tussen lichaam en geest waren hierin voor mij steeds belangrijke elementen om mee te werken.

Het lichaam laat in alle eerlijkheid zien wat er onder de oppervlakte leeft. Het neemt ons mee naar de wortels waar oude gevoelens zijn opgeslagen. Hier kun je tot de kern komen en ruimte vrij maken waar je mee verder kunt. “

Projectmanager gebiedsontwikkeling en natuurherstel
Coach, begeleider mannenwerk
Voedselboswachter
Ontwerper van ecologische tuinen, permacultuur en voedselbossen.

Zijn ogen gaan sprankelen van:
Zijn handen in de aarde, bezig zijn met planten en bomen, ontwerpen met zijn schetspotloden, klimmen, lange wandeltochten en de magie van verbinding.

Over Robert
Robert werkt binnen de natuurbescherming aan natuurherstel projecten

en binnen de organisatie begeleidt hij mensen in individuele coaching sessies.
Hij is actief betrokken bij ManKind Project, een wereldwijde organisatie die zich richt op
persoonlijke groei en authentiek leiderschap van mannen. 

Voetsporen
Het zaadje werd geplant bij zijn opa, die tuinman was.

Dit zaadje werd de rest van zijn leven gevoed door andere pioniers op gebied van natuurherstel en ecologisch tuinieren. Tijdens de Permaculture Design Course, die Robert en Ankie samen volgden bij Findhorn in Schotland, kwam alles samen. Het was voor Robert de verbindende schakel in alle kennis en inspiratie die hij eerder had verzameld. Vanuit deze voetsporen wil hij bijdragen aan herstel van de bodem, biodiversiteit en een gezonde samenwerking tussen mens en natuur.

Opleiding en ervaring
Vanuit zijn achtergrond in milieukunde en ruimtelijke ordening was Robert werkzaam binnen de overheid en in verschillende organisaties. In de loop van de jaren is hij zich daarin steeds meer gaan richten op de ontwikkeling van het buitengebied en natuurgebieden. Binnen de natuurbescherming werkt hij met passie voor projecten die bijdragen aan ruimte en herstel van de natuur. Daarnaast heeft Robert zijn nieuwsgierigheid gevolgd om zich verder te ontwikkelen tot ontwerper van ecologische tuinen, permacultuur en voedselbossen. Dit deed hij onder andere in de Permaculture Design Course (Permaculture Association UK); de Ontwerp Academie tot tuinontwerper en de voedselbosopleiding voor professionals bij Wouter van Eck, Max de Corte en Malika Cieremans. Vanuit zijn eigen ervaring en in het werken met veel mensen, is hij zich daarnaast verder gaan verdiepen in de begeleiding van innerlijke processen. Nadat zijn coachopleiding was afgerond, is zijn rol binnen de organisatie uitgebreid tot interne coach waarin hij collega’s in het hele land begeleidt bij situaties waar zij in vastlopen. Binnen MKP Nederland volgt hij regelmatig trainingen voor (lichaamsgerichte) begeleiding van processen in groepen. Daarnaast is Robert op dit moment in opleiding bij het Bert Hellinger Instituut tot systemisch begeleider.

Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op mijn
 
LinkedIn profiel of stuur me een berichtje.

Nieuwsgierigheid naar de wereld om ons heen en in onszelf. De magie van alledaagse eenvoud. Dat is waar ik warm van word.

Als kind al was ik vaak buiten te vinden. Laarsjes aan, haren in de wind, spelen, helpen in de moestuin, struinen door weilanden, verzorgen van de dieren en rondscharrelen in de bossen. Ik groeide op in een nest van voorouders die als boeren leefden. Buiten in weer en wind. Leven in en met de natuur met een flinke dosis eigenwijsheid en passie. Dit stroomt door mijn bloed.

Tijdens mijn studietijd verdiepte ik mezelf in communicatie, beleving en verbeeldingskracht. Ik werkte voor retailbedrijven in verschillende branches. Het heeft me veel geleerd over verschillende vakgebieden, dynamieken in organisaties en over mezelf. Na jaren hard werken ging ik reizen. Door afgelegen gebieden, ongerepte landschappen en eeuwenoude culturen. Het gaf me nieuwe perspectieven en bracht me in contact met mijn innerlijke wereld. Het veranderde en verdiepte mijn leven en liet me andere keuzes maken.

Het was het begin van mijn innerlijke reis. Ik opende en volgde mijn hart.
Ik liet de retail achter me en ging werken in de natuurbescherming. Als boswachter deelde ik de verhalen die in de natuur verborgen liggen. Daarnaast gaf ik yogalessen en nam kinderen mee in natuurbeleving en avontuurlijke kinderyoga. Als leidinggevende en beheerder van een nieuw Bezoekerscentrum kon ik in de jaren daarna bijdragen aan een nieuw aanbod met bijzondere ervaringen in de natuur en het begeleiden van veranderprocessen, bewustwording en verbinding in teams. 

De afgelopen 10 jaar verdiepte ik mezelf verder in (begeleiding van) innerlijke ontwikkeling. Ik vond dit in verschillende stromingen waaronder yoga, meditatie, permacultuur, natuurverbinding, oude culturen en wisdom keepers. Ik volgde verschillende professionele opleidingen, cursussen en jaarprogramma’s op gebied van transformatie, coaching en therapie. Het lichaam en de verbinding tussen lichaam en geest waren hierin voor mij steeds belangrijke elementen om mee te werken.

Het lichaam laat in alle eerlijkheid zien wat er onder de oppervlakte leeft. Het neemt ons mee naar de wortels waar oude gevoelens zijn opgeslagen. Hier kun je tot de kern komen en ruimte vrij maken waar je mee verder kunt.

In 2016 begon ik met het begeleiden van sessies. De natuur is verweven in mijn sessies. Simpelweg omdat we als mens niet los staan van de natuur. We kunnen veel vinden en leren van de natuurlijke processen waar we als mens onderdeel van zijn. Dit is de voedingsbodem waar Wildernest uit gegroeid is.