We willen bijdragen
aan een gezonde voedingsbodem
voor de wereld van morgen.

Wie zijn wij?
Even voorstellen

Ankie Teurlinx

Eigenaar en coach Praktijk Wildernest
Begeleider natuurbeleving en verbinding van mens & natuur
Voedselboswachter en permacultuur ontwerper 
Community coach voor buurtverbinders in zorgzame gemeenschappen
EcoNIDRA™ docente

We planten mee aan een gezonde toekomst
voor de aarde en voor de generaties
die hier na ons leven.

Over Ankie
Ankie begeleidt mensen naar een veilige basis om zichzelf te zijn en daarin thuis te komen.
Met een combinatie van verschillende vormen van begeleiding creëert ze
ruimte waarin mensen helderheid, rust en perspectief vinden. 
De verbinding tussen lichaam en geest is hierin voor haar belangrijk om mee te werken.

 Voetsporen
Ankie groeide op in een nest van boerenfamilies. Buiten zijn in weer en wind, leven met het land en een dosis eigenwijsheid en passie stroomt door haar bloed. Nieuwsgierig naar de wereld om haar heen ging ze haar eigen weg. Buiten gebaande paden en in reizen rond de wereld werd ze geraakt door door de wijsheid van oude volkeren en wat we daarvan kunnen leren. Naast haar werk in de natuurbescherming verdiepte ze zich verder in Permacultuur en voedselbossen, behaalde het Permaculture Design Certificate in de Findhorn Community in Schotland. Vanuit deze voetsporen wil ze bijdragen aan een gezonde voedingsbodem en samenwerking tussen mens en natuur.

Samenwerken met de natuur
versterkt het besef dat we onderdeel zijn
van het ecosysteem om ons heen.
Het laat ons thuiskomen.

Opleiding en ervaring
Ankie werkte in het verleden o.a. op gebied van communicatie, beleving en conceptontwikkeling binnen verschillende retail organisaties. Een wereldreis veranderde haar leven waarna ze ging werken binnen de natuurbescherming als boswachter met specialisatie communicatie en natuurbeleving. Als yogadocente en kinderyoga docente gaf ze daarnaast les aan volwassenen en kinderen. In de jaren daarna kon ze als beheerder en leidinggevende van een nieuw bezoekerscentrum bijdragen aan een nieuw aanbod van natuurbeleving, begeleiding van veranderprocessen, persoonlijke ontwikkeling, natuurlijk leiderschap en verbinding in teams.

In haar eigen levenservaringen en tijdens verschillende opleidingen heeft ze als mens en als begeleider veel geleerd. Hierin ligt de kracht van haar begeleiding, evenals in het werken in- en met de natuur. Inmiddels meer dan 10 jaar verdiept Ankie zich intensief in (begeleiding van) innerlijke ontwikkeling en de relatie tussen mens en natuur. In professionele, ervaringsgerichte opleidingen en programma’s op gebied van transformatie en verschillende vormen van coaching en therapie. Daarin heeft ze zich verdiept in zowel een cognitieve-, intuïtieve als een lichaamsgerichte benadering van psychische en lichamelijke klachten. 

In 2018 begon ze met haar praktijk. Ze begeleidt zowel individuele sessies als workshops/trainingen voor groepen. Daarnaast werkt ze in opdracht voor organisaties waarbij ze bijdraagt aan persoonlijke ontwikkeling, veranderprocessen en de verbinding tussen mensen en de natuur. In de loop van de jaren heeft Ankie veel ervaring opgebouwd in het begeleiden van mensen in uiteenlopende situaties. Dit doet zij ook als community coach waarin ze buurtverbinders in verschillende zorgzame gemeenschappen begeleid en kan bijdragen aan het transitieproces van systeemwereld naar leefwereld.

Haren in de wind, laarzen in de modder, struinen door landschappen en samen rond het kampvuur.
Pure eenvoud. Voelen dat je leeft.

Nieuwsgierig?
Lees hier meer!

Neem een kijkje op mijn LinkedIn profiel, op Instagram of stuur me een berichtje.

“If it ain’t fun, it ain’t sustainable.”

Craig Gibsone
(elder, artist and permaculturist at Findhorn)

Projectmanager gebiedsontwikkeling en natuurherstel
Coach, begeleider mannenwerk
Voedselboswachter
Ontwerper van ecologische tuinen, permacultuur en voedselbossen.

Over Robert
Robert werkt als projectmanager binnen de natuurbescherming aan natuurherstel projecten

en binnen de organisatie begeleidt hij mensen in individuele coaching sessies.
Hij is actief betrokken bij ManKind Project, een wereldwijde organisatie die zich richt op
persoonlijke groei en authentiek leiderschap van mannen. 

Voetsporen
Het zaadje werd geplant bij zijn opa, die tuinman was.

Dit zaadje werd de rest van zijn leven gevoed door andere pioniers op gebied van natuurherstel en ecologisch tuinieren. Tijdens de Permaculture Design Course, die Robert en Ankie samen volgden bij Findhorn in Schotland, kwam alles samen. Het was voor Robert de verbindende schakel in alle kennis en inspiratie die hij eerder had verzameld. Vanuit deze voetsporen wil hij bijdragen aan herstel van de bodem, biodiversiteit en een gezonde samenwerking tussen mens en natuur.

Het is een plek voor verbinding
met onszelf, elkaar en de aarde.

Opleiding en ervaring
Vanuit zijn achtergrond in milieukunde en ruimtelijke ordening was Robert werkzaam binnen de overheid en in verschillende organisaties. In de loop van de jaren is hij zich daarin steeds meer gaan richten op de ontwikkeling van het buitengebied en natuurgebieden. Binnen de natuurbescherming werkt hij als projectmanager met passie aan projecten die bijdragen aan ruimte en herstel van de natuur. Daarnaast heeft Robert zijn nieuwsgierigheid gevolgd om zich verder te ontwikkelen tot ontwerper van ecologische tuinen, permacultuur en voedselbossen. Dit deed hij onder andere in de Permaculture Design Course (Permaculture Association UK); de Ontwerp Academie tot tuinontwerper en de voedselbosopleiding voor professionals bij Wouter van Eck, Max de Corte en Malika Cieremans.

Vanuit zijn eigen ervaring en in het werken met veel mensen, is hij zich daarnaast verder gaan verdiepen in de begeleiding van innerlijke processen. Nadat zijn coachopleiding was afgerond, is zijn rol binnen de organisatie uitgebreid tot interne coach waarin hij collega’s in het hele land begeleidt in verschillende situaties. Binnen MKP Nederland volgt hij regelmatig trainingen voor (lichaamsgerichte) begeleiding van processen in groepen. Daarnaast is Robert bij het Bert Hellinger Instituut opgeleid tot systemisch begeleider.

Met mijn handen in de aarde, bezig zijn met planten en bomen, ontwerpen met mijn schetspotloden, lange wandeltochten en de magie van verbinding. Daar gaan mijn ogen van sprankelen.

Nieuwsgierig?
Neem een kijkje op mijn
 
LinkedIn profiel of stuur me een berichtje.

Nieuwsgierigheid naar de wereld om ons heen en in onszelf. De magie van alledaagse eenvoud. Dat is waar ik warm van word.

Als kind al was ik vaak buiten te vinden. Laarsjes aan, haren in de wind, spelen, helpen in de moestuin, struinen door weilanden, verzorgen van de dieren en rondscharrelen in de bossen. Ik groeide op in een nest van voorouders die als boeren leefden. Buiten in weer en wind. Leven in en met de natuur met een flinke dosis eigenwijsheid en passie. Dit stroomt door mijn bloed.

Tijdens mijn studietijd verdiepte ik mezelf in communicatie, beleving en verbeeldingskracht. Ik werkte voor retailbedrijven in verschillende branches. Het heeft me veel geleerd over verschillende vakgebieden, dynamieken in organisaties en over mezelf. Na jaren hard werken ging ik reizen. Door afgelegen gebieden, ongerepte landschappen en eeuwenoude culturen. Het gaf me nieuwe perspectieven en bracht me in contact met mijn innerlijke wereld. Het veranderde en verdiepte mijn leven en liet me andere keuzes maken.

Het was het begin van mijn innerlijke reis. Ik opende en volgde mijn hart.
Ik liet de retail achter me en ging werken in de natuurbescherming. Als boswachter deelde ik de verhalen die in de natuur verborgen liggen. Daarnaast gaf ik yogalessen en nam kinderen mee in natuurbeleving en avontuurlijke kinderyoga. Als leidinggevende en beheerder van een nieuw Bezoekerscentrum kon ik in de jaren daarna bijdragen aan een nieuw aanbod met bijzondere ervaringen in de natuur en het begeleiden van veranderprocessen, bewustwording en verbinding in teams. 

De afgelopen 10 jaar verdiepte ik mezelf verder in (begeleiding van) innerlijke ontwikkeling. Ik vond dit in verschillende stromingen waaronder yoga, meditatie, permacultuur, natuurverbinding, oude culturen en wisdom keepers. Ik volgde verschillende professionele opleidingen, cursussen en jaarprogramma’s op gebied van transformatie, coaching en therapie. Het lichaam en de verbinding tussen lichaam en geest waren hierin voor mij steeds belangrijke elementen om mee te werken.

Het lichaam laat in alle eerlijkheid zien wat er onder de oppervlakte leeft. Het neemt ons mee naar de wortels waar oude gevoelens zijn opgeslagen. Hier kun je tot de kern komen en ruimte vrij maken waar je mee verder kunt.

In 2016 begon ik met het begeleiden van sessies. De natuur is verweven in mijn sessies. Simpelweg omdat we als mens niet los staan van de natuur. We kunnen veel vinden en leren van de natuurlijke processen waar we als mens onderdeel van zijn. Dit is de voedingsbodem waar Wildernest uit gegroeid is.